Werknemers ontslaan

Als u een werknemer wilt ontslaan, dan begint dat met een goede voorbereiding.

Het ontslagrecht is ingewikkeld. Vooral kleinere bedrijven gaan vaak de fout in. Deze fouten zijn vaak het gevolg van een slechte start van de ontslagprocedure. Met een goede voorbereiding voorkomt u extra kosten en ergernis.

Ontslaan met wederzijds goedvinden

U kunt met uw werknemer in overleg besluiten, dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. U en uw werknemer worden het onderling eens over de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt.

lees meer

Ontslaan via UWV WERKbedrijf

Bij ontslag van een werknemer via het UWV WERKbedrijf moet u verschillende stappen doorlopen. Het begint met de aanvraag van de ontslagvergunning. Ontslag aanvragen via het UWV kan enkel voor ontslagen wegens reorganisatie of langdurige ziekte.

lees meer

Ontslaan via kantonrechter

De ontslagprocedure bij de kantonrechter begint met een verzoekschrift tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst indienen. Tijdens de hoorzitting kunt u vervolgens een

lees meer

Flexwerkers

Flexwerkers zijn flexibele arbeidskrachten. Voor werkgevers kan dit heel handig zijn. U hoeft niemand vast in dienst te nemen en kunt u zelf bepalen wanneer zij werken en hoeveel zij werken.

lees meer

Scholingsplicht

Vanaf 1 juli 2015 heeft u als werkgever scholingsplicht. Door middel van scholing en cursussen moet u ervoor zorgen dat de werknemer zijn werk goed kan doen. 

lees meer

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!