De meest voorkomende manier van ontslag is ontslag met wederzijds goedvinden. Hierbij maken jij en de werknemer samen afspraken over het ontslag. Jullie onderhandelen over de ontslagvergoeding en alle afspraken worden uiteindelijk in een vaststellingsovereenkomst...
Lees meerDe belangrijkste verschillen in de ontslagroutes
Bij de ene ontslagroute heb je zelf meer invloed op de uitkomst dan bij de andere. Zo weet je nooit van te voren wat de rechter zal doen en zit je bij ontslag via het UWV met het feit dat je je aan het afspiegelingsbeginsel moet houden. Uiteindelijk heb je zelf de meeste invloed bij ontslag met wederzijds goedvinden, maar dan moet de werknemer hier natuurlijk wel aan mee willen werken.
Wat als je de verkeerde ontslagroute kiest?
Kies jij de verkeerde ontslagroute, dan brengt dit de nodige risico’s met zich mee. Stap je naar de rechter, maar heb jij als werkgever niet genoeg gedaan om het probleem op te lossen? Dan kan dit ervoor zorgen dat het ontslag niet wordt toegekend of dat je een hoge transitievergoeding of erger nog billijke vergoeding moet betalen. Het ontslag kost je dan behoorlijk veel geld. Besluit jij een ontslagvergunning aan te vragen, maar krijg je deze niet? Dan staat de werknemer extra sterk in de onderhandelingen over de transitievergoeding. Uiteindelijk kan het kiezen van de verkeerde route je veel extra tijd en geld kosten.
Twijfel jij over de ontslagroute?
Twijfel jij welke ontslagroute voor jou het beste is? Vraag juridisch advies aan onze juridische medewerkers. Hiermee voorkomt je een hoop onnodige kosten. Wij staan je graag vrijblijvend te woord.