Ontslagaanvraag via het UWV

Om iemand te kunnen ontslaan om bedrijfseconomische redenen of na twee jaar ziekte kunt u een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV, voorheen Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Heb ik altijd een ontslagvergunning nodig?

U hebt in bepaalde gevallen geen toestemming van buitenaf nodig om iemand te ontslaan. Zo is het in principe eigenlijk ook altijd mogelijk om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan.

Wat moet ik doen als ik geen ontslagvergunning via het UWV WERKbedrijf verkrijg?

Indien u geen ontslagvergunning verkrijgt via het UWV WERKbedrijf is er geen bezwaar of beroep mogelijk. U moet dan extra kosten maken om alsnog een beroep te doen op de kantonrechter.

Bij welk UWV WERKbedrijf dien ik de ontslagaanvraag in?

U dient de aanvraag in bij het kantoor van UWV WERKbedrijf juridische zaken van het werkgebied waar de werknemer zijn arbeid heeft verricht. Dit is meestal de vestigingsplaats van de onderneming.

Hoe kan ik onnodige kosten voorkomen?

Bij een niet volledige of onjuiste aanvraag wijst het UWV WERKbedrijf uw ontslagaanvraag af. Juist een goede juridisch onderbouwing is hier een noodzaak. Een afwijzing leidt tot onnodige kosten. Neem contact op met een van onze deskundigen. Door ondersteuning van een goede jurist kunt u onnodige kosten voorkomen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!