Informatie over werknemers ontslaan

Tips bij ontslag

Ga nooit in discussie over een ontslag. Pas op met ontslag op staande voet! Hebt u een solide dossier opgebouwd over het functioneren van uw werknemer? Is er sprake van een ontslagverbod?

lees meer

Ontslag soorten

Er zijn diverse soorten ontslag. De ontslagkosten, de ontslagregels en de tijd die voor het ontslag nodig is, hangen af van het arbeidscontract en het soort ontslag. Met welk soort ontslag hebt u te maken?

lees meer

Werknemers ontslaan

Als u een werknemer wilt ontslaan, dan begint dat met een goede voorbereiding. Het ontslagrecht is ingewikkeld. Vooral kleinere bedrijven gaan vaak de fout in. Deze fouten zijn vaak het gevolg van een slechte start van de ontslagprocedure. Met een goede voorbereiding voorkomt u extra kosten en ergernis.

lees meer

Transitievergoeding

Vanaf 1 juli 2015 komt de ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de (lagere) transitievergoeding.

lees meer

Ontslagvergoeding

Een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) wordt ook wel gouden handdruk, afkoopsom of ontbindingsvergoeding genoemd. Een transitievergoeding is een bedrag om de nadelige gevolgen van ontslag te verzachten.

lees meer

Sluimerend dienstverband

Na twee jaar ziekte mag u als werkgever tot ontslag overgaan. Dit is echter niet verplicht. Er zijn veel werkgevers die niet tot ontslag overgaan, om op die manier te voorkomen dat zij een hoge transitievergoeding moeten gaan betalen. Op die manier ontstaat er een soort sluimerend dienstverband. De zieke werknemer krijgt een WIA-uitkering en […]

lees meer

Checklists

Goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hebben wij diverse checklists voor u op een rijtje gezet. U hoeft alleen nog maar af te vinken.

lees meer

Voorbeeld documenten

Wat moet er in een ontslagbrief staan? Waar moet ik aan denken bij het opmaken van de beëindigingsovereenkomst.

lees meer

Veelgestelde vragen

Enkele veel voorkomende vragen hebben wij alvast voor u beantwoord.

lees meer

Ontslagrecht 2015

Enige tijd geleden vermeldden wij al dat de wijzigingen in de wet Werk en Zekerheid deels waren uitgesteld. Ondertussen heeft de kamer besloten dat alle wijzigingen worden uitgesteld. Dit om werkgevers genoeg tijd te geven om hun zaakjes op orde te krijgen. Een groot aantal wijzigingen zal per 1 januari 2015 ingaan. De overige aanpassingen zullen per 1 juli 2015 gaan lopen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en de ingangsdatum:

lees meer

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!