Suppletiemethode

Vanaf 1 juli 2015 is de ontslagvergoeding volgens de suppletiemethode komen te vervallen en is deze vervangen door de lagere transitievergoeding. De transitievergoeding is gemakkelijk te berekenen. Voor de eerste tien jaar dat een werknemer bij u in dienst is krijgt hij 1/3 maand per jaar mee. De jaren hierna tellen voor 1/2 maand. Dit met een maximum van €77.000 euro (vanaf 1 januari 2017).
LET OP:

Wat is de suppletiemethode?

Voor ontslagaanvragen voor 1 juli 2015 kan de suppletiemethode nog worden toegepast. Bij de suppletiemethode wordt vastgesteld welk inkomen uit arbeid en uit pensioen uw werknemer door ontslag zal mislopen. Dit bedrag wordt de ontslagvergoeding.

De suppletiemethode regelt, dat de werknemer van de werkgever een aanvulling (supplement) ontvangt op zijn WW-uitkering of WIA-uitkering. Deze aanvulling loopt door tot aan de pensioendatum van de werknemer. De werknemer blijft dus tot aan zijn pensioen een percentage van zijn oude salaris ontvangen.

Hoogte van de suppletievergoeding

Een ontslagvergoeding die op basis van de kantonrechtersformule wordt vastgesteld, valt veelal hoger uit dan een vergoeding op basis van de suppletiemethode. (Bijvoorbeeld als een werknemer tot aan zijn pensioendatum nog maar een paar werkjaren te gaan heeft.)

Transitievergoeding

Vanaf 1 juli 2015 wordt gebruik gemaakt van de transitievergoeding. Deze vergoeding valt vaak lager uit voor de werknemer.

Nuttige informatie? Vertel het verder!

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief