Suppletiemethode

Vanaf 1 juli 2015 is de ontslagvergoeding volgens de suppletiemethode komen te vervallen en is deze vervangen door de lagere transitievergoeding. De transitievergoeding is gemakkelijk te berekenen. Voor ieder jaar dat een werknemer bij u in dienst is krijgt hij 1/3 maand per jaar mee. Dit met een maximum van €84.000 euro.
LET OP:

Wat is de suppletiemethode?

Bij de suppletiemethode wordt vastgesteld welk inkomen uit arbeid en uit pensioen uw werknemer door ontslag zal mislopen. Dit bedrag wordt dan de uiteindelijke ontslagvergoeding.

Als jullie kiezen voor de suppletiemethode, dan betekent dit dat de werknemer een aanvulling op de  WW-uitkering of WIA-uitkering ontvangt van de werkgever. Deze aanvulling loopt door tot aan de pensioendatum van de werknemer. De werknemer blijft dus tot aan zijn pensioen een percentage van zijn oude salaris ontvangen.

Hoogte van de suppletievergoeding

Een ontslagvergoeding die op basis van de kantonrechtersformule wordt vastgesteld, valt veelal hoger uit dan een vergoeding op basis van de suppletiemethode. (Bijvoorbeeld als een werknemer tot aan zijn pensioendatum nog maar een paar werkjaren te gaan heeft.)

Transitievergoeding

Vanaf 1 juli 2015 wordt gebruik gemaakt van de transitievergoeding. Deze vergoeding valt vaak lager uit voor de werknemer.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!