Transitievergoeding berekenen

Bereken de hoogte van de transitievergoeding met behulp van onderstaande berekening. Welk bedrag krijgt uw werknemer bij ontslag?

Wanneer uw werknemer twee jaar in vaste of tijdelijke dienst is geweest, gemiddeld 12 uur in de week heeft gewerkt en ouder is dan 18 jaar heeft hij/zij in principe recht op een transitievergoeding. Vanaf 1 januari 2020 maakt het voor de transitievergoeding niet meer uit hoe lang iemand in dienst is geweest. Ook bij ontslag in de proeftijd heeft de werknemer dan recht op een transitievergoeding. De transitievergoeding is bedoeld voor het vinden van een nieuwe baan, maar mag ook op andere manieren besteed worden. De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van het aantal dienstjaren en de hoogte van het maandsalaris. Echter u bent vrij om hier in overleg met uw werknemer vanaf te wijken.

Sinds 1 juli spreken we over een transitievergoeding in plaats van een ontslagvergoeding. De manier waarop deze vergoeding wordt berekend is ook veranderd. De kantonrechtersformule waarmee altijd gewerkt werd, wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Toch kun je er in overleg voor kiezen om alsnog gebruik te maken van de kantonrechtersformule.

Per 2020 gelden er nieuwe rekenregels voor de transitievergoeding als onderdeel van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In onderstaande berekenmodule kan je kiezen of je gebruik wil maken van de rekenregels t/m eind 2019 of vanaf 2020 (WAB).
LET OP:

Transitievergoeding berekenen:

Let op een arbeidsrechtadvocaat kan u ondersteunen bij de onderhandelingen. Wij brengen u graag in contact met een goede specialist!

Help mij

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.