Transitievergoeding berekenen

Bereken de hoogte van de transitievergoeding met behulp van onderstaande berekening. Welk bedrag krijgt uw werknemer bij ontslag?

Besluit u om een werknemer te ontslaan, dan heeft deze werknemer in principe recht op een transitievergoeding. Hoe lang deze werknemer in dienst is, maakt daarbij niet uit. Zelfs bij ontslag in de proeftijd zult u een transitievergoeding moeten betalen. De transitievergoeding is bedoeld voor het vinden van een nieuwe baan, maar mag ook op andere manieren besteed worden. De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van het aantal dienstjaren en de hoogte van het maandsalaris. Echter u bent vrij om hier in overleg met uw werknemer vanaf te wijken.

Sinds 1 juli spreken we over een transitievergoeding in plaats van een ontslagvergoeding. De manier waarop deze vergoeding wordt berekend is ook veranderd. De kantonrechtersformule waarmee altijd gewerkt werd, wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Toch kun je er in overleg voor kiezen om alsnog gebruik te maken van de kantonrechtersformule.

Per 2020 gelden er nieuwe rekenregels voor de transitievergoeding als onderdeel van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In onderstaande berekenmodule kan je kiezen of je gebruik wil maken van de rekenregels t/m eind 2019 of vanaf 2020 (WAB).
LET OP:

Transitievergoeding berekenen:

Let op een arbeidsrechtadvocaat kan u ondersteunen bij de onderhandelingen. Wij brengen u graag in contact met een goede specialist!

Help mij

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!