Reactie van werknemer

Binnen drie dagen nadat u een ontslagvergunning hebt aangevraagd, ontvangt de werknemer een kopie van die aanvraag. Daarbij zitten ook de bijlagen, die u eventueel aan de ontslagaanvraag hebt toegevoegd. De werknemer heeft nu twee weken de tijd om in verweer te gaan. Vaak wordt daarbij de hulp ingeroepen van een advocaat, een rechtsbijstandverzekeraar of iemand van de vakbond.

Aandachtspunt

  • Vertrouwelijke gegevens kunt u ook alleen ter inzage leggen bij het UWV WERKbedrijf. De werknemer krijgt ze dan niet als bijlage thuis gestuurd.

Geen verweer van de werknemer

Voordat het UWV WERKbedrijf een besluit neemt, krijgt de werknemer nog een herinnering voor verweer toegestuurd. Volgt er nog geen reactie van de werknemer, dan wordt er een beslissing genomen aan de hand van alleen uw gegevens.

Wel verweer van de werknemer

Na ontvangst van alle informatie, zowel uw ontslagaanvraag als het verweer van uw werknemer, kan het UWV WERKbedrijf het volgende besluiten:

  • Ze verlenen geen vergunning tot ontslag.
  • De beslissing wordt uitgesteld. Beide partijen krijgen dan ieder twee weken de tijd nogmaals op elkaars argumenten te reageren.

Na dit uitstel van vier weken, wordt het besluit genomen.

Sinds 1 juli 2015 is er na de uitspraak van het UWV nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Dit hoger beroep dient bij de kantonrechter.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!