Uitspraak van de kantonrechter

Komt u er niet met elkaar uit, dan zal de kantonrechter een uitspraak doen. Deze uitspraak is schriftelijk en wordt een beschikking genoemd. In de beschikking staat een inhoudelijk oordeel van de kantonrechter. Rekening houdend met alle feiten en omstandigheden oordeelt hij dat een contract wel of niet wordt ontbonden en of hij een ontbindingsvergoeding toekent.

Hoger beroep na uitspraak kantonrechter

De beslissing van de kantonrechter is vanaf 1 juli 2015 niet definitief. U kunt er tegen in beroep gaan bij het gerechtshof. Daarna is nog een procedure bij de Hoge Raad mogelijk.

Proces-verbaal

Lukt het u en uw werknemer om tijdens de zitting of “op de gang” afspraken met elkaar te maken, dan wordt er in eerste instantie een proces-verbaal opgesteld. Dit proces-verbaal wordt tijdens de zitting door de kantonrechter gemaakt en door u beiden ondertekend. De beschikking is vervolgens niet meer dan een bevestiging van de gemaakte afspraken. U krijgt deze thuisgestuurd. De kantonrechter kan in zijn uitspraak een transitievergoeding vaststellen. Hier heeft elke werknemer, die voldoet aan de voorwaarden, in principe recht op.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!