Aandeel vrouwen in top blijft gelijk

17 september 2018

Het aandeel vrouwen in de top van beursgenoteerde bedrijven is dit jaar ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van 2017. Dit blijkt uit de jaarlijkse Female Board Index.

Vrouwen

De Female Board Index geeft ieder jaar een overzicht van het percentage vrouwen in de raad van bestuur en de raad van commissarissen bij 90 belangrijke bedrijven. De raad van bestuur bestaat gemiddeld voor 6 procent uit vrouwen. Bij de raad van commissarissen ligt dit percentage op 25 procent. In 2017 waren deze cijfers hetzelfde. Van alle commissarissen die dit jaar werden benoemd was 28 procent vrouw en van alle bestuurders 11 procent. Vorig jaar laten deze percentages op 25 en 8 procent. Onderaan de streep veranderde er niets, omdat er ook meer vrouwen vertrokken.

De norm

De gestelde norm is dat beide bestuursorganen voor 30 procent uit vrouwen bestaan. Dit jaar lukt het 5 bedrijven om deze norm te halen. Hierbij gaat het om DSM, Intertrust, Heineken, Ordina en WoltersKluwer. Vorig jaar wisten 6 bedrijven aan deze norm te voldoen. WoltersKluwer geeft het grote voorbeeld. Zij zijn het bedrijf met de meest gelijke man-vrouwverhouding in de top. Van de commissarissen is precies de helft vrouw en in de raad van bestuur is 44 procent vrouw.

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!