Geniaal idee redt deze ondernemer

15 juni 2020

Directeur Roland van ClearCircle stond door de coronacrisis op het punt om zijn veertien medwerkers te ontslaan. ClearCircle is een bedrijf in duurzame schoonmaakmiddelen. Het Ermelose bedrijf levert vooral aan horeca ondernemingen en zag door de corona de omzet kelderen. Toen kwam Roland met een creatief idee: de hygiënezuil. Hij draaide in een maand tijd zijn jaaromzet en ClearCircle was gered! Nu de horeca weer open gaat komt ook de vraag naar schoonmaakmiddelen weer op gang. Grote drukte dus voor Ronald Aartsen.

Contactloze hygiënezuil

Met de zuil kan je vrijwel contactloos jouw handen desinfecteren! Je drukt enkel met je voet op de pedaal en er komt desinfectiemiddel uit. Een prachtige uitvinding in deze tijd. Roland Aartsen maakt momenteel weken van meer dan 100 uur en heeft al meer dan 5000 hygiënezuilen verkocht. Niet alleen in Nederland zijn ze populair, ook andere landen willen zo’n zuil aanschaffen. In totaal zijn er drie designs beschikbaar: een roestvrijstalen zuil voor buiten en twee soorten zuilen voor binnen. In de houten versie kunnen klanten hun logo laten branden.

Innovatie

Een goed jaar dus voor ClearCircle. Al hoopte Ronald Aartsen sowieso op een goed jaar met zijn bedrijf. Zijn schoonmaakmiddelen zijn zo duurzaam mogelijk. Iets wat goed past in deze tijd. Hij hoopt met ClearCircle zelfs de Innovatieaward 2020 van de Kamer van Koophandel in de wacht te slepen. Deze wordt in het najaar uitgereikt. Zo ontwikkelde hij een microbiologisch reinigingsmiddel waarin bacteriën de hoofdrol spelen. Die bacteriën eten als het ware de rommel op. De techniek om dit te ontwikkelen is duur. Ronals verbeterde de productiewijze en nu blijkt er een goed verdienmodel achter te zitten. Daarnaast bestaan alle verpakkingen voor 81 procent uit rietsuiker. De pakken zijn ook makkelijk hervulbaar. CleanCircle brengt de producten, vult de verpakkingen ter plekke aan en lege verpakkingen nemen ze indien nodig mee. Na verloop van tijd is de verpakking versleten en is hervullen niet meer mogelijk. Clearcircle neemt de verpakking mee en gooit het in de shredder. De 3D-printer maakt er vervolgens nieuwe verpakkingen van.

Onderscheid jezelf als bedrijf

Innovatie is belangrijk! Probeer je als bedrijf altijd te onderscheiden van jouw concurrenten. Dit doe je onder andere door het bedenken van innovatieve technologieën, suggereert de bank. Brainstorm samen en onderzoek waar de mogelijkheden in jullie sector liggen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!