Minimaal 30 procent van de ondernemers overleeft naar verwachting coronacrisis

12 mei 2020

Het grootste deel van de ondernemers verwacht dat hun onderneming de coroncrisis overleeft. Dit blijkt uit een enquête van de Kamer van Koophandel (KvK) onder bijna zesduizend ondernemers.

Zo’n dertig procent van de ondernemers denkt de anderhalvemetersamenleving zeker of waarschijnlijk te overleven. Zo’n 25% geeft aan er zeker van te zijn dat ze het zeer waarschijnlijk niet redden. De detailhandel is de meest optimistische sector. Bijna 75% van de retailers verwacht het te redden.De stemming is het meest negatief in de horeca en de persoonlijke dienstverlening zoals kappers. zoals kappers en rijschoolhouders. Zo’n 60 procent binnen deze sectoren verwacht het niet te redden.

Bijna 60 procent van de ondernemingen moet de komende tijd nog aanpassingen doen aan hun zaak om aan de regels van de overheid te kunnen voldoen. Zij gaan hier de komende tijd mee aan de slag. De tijd zal het leren. Ondanks dat dertig procent aangeeft het zeker te overleven is het voor de meeste ondernemingen een pittige tijd.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!