Laat jouw werknemers niet lopen!

5 april 2019

Werkgevers kunnen tegenwoordig moeilijk personeel vinden. Er wordt dan ook veel aandacht geschonken aan het werven van nieuwe medewerkers. Als het de werkgever is gelukt om iemand aan te nemen, zien we vaak dat deze snel weer vertrekt. Soms al in de proeftijd, soms na afloop van het contract. Wat gaat er hier niet goed? Hoe behoud je jouw medewerkers?

Eerlijkheid

Om nieuwe werknemers aan te trekken worden sommige zaken vaak wat overdreven. De werkgever biedt een veel rooskleuriger beeld van het bedrijf en de functie. De werkelijkheid valt vervolgens tegen. Het is belangrijk om een eerlijk beeld te geven aan sollicitanten! Je moet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Wees duidelijk wat de functie inhoudt, hoe het team er uit ziet en wat er wordt verwacht van de werknemer. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, hoe flexibel zijn jullie en wat is mogelijk met betrekking tot groei in het salaris.

Welkom voelen

Zorg er altijd voor dat de nieuwe medewerker zich gelijk welkom voelt en dat alles geregeld is. Het is fijn dat er op de eerste werkdag een beschikbare werkplek met computer is en zaken als een telefoon geregeld zijn. Maak de nieuwe medewerker wegwijs binnen de organisatie. En laat iemand diegene goed inwerken.

Conclusie

Om goede medewerkers te behouden moet je waar maken wat je zegt. Alles wat je belooft moet je kunnen waarmaken. Zo houdt je werknemers binnenboord en zorgen ze voor toegevoegde waarde voor je bedrijf. En dat is heel veel waard!

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!