Werkgevers willen nauwere band met vakbonden en meer steun voor cao’s

22 januari 2018

Werkgevers willen een breder draagvlak voor gezamenlijke arbeidsovereenkomsten. Daarom willen de werkgevers de banden met de vakbonden in 2018 flink gaan aanhalen. Dit staat in de arbeidsvoorwaardennota voor 2018 van ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland en werkgeversvereniging AWVN.

Flexibiliteit

De huidige economie verandert steeds sneller, omdat we te maken hebben met digitalisering, robotisering en internationalisering. Dit zorgt ervoor dat ondernemingen steeds flexibeler moeten zijn. Zij moeten kunnen meebewegen met de ontwikkelingen. De huidige cao’s staan deze ontwikkelingen in de weg. Werkgevers vinden het dan ook belangrijk dat er een brede steun komt voor nieuwe cao’s.

Maatwerk

Op het gebied van bijvoorbeeld loonstijgingen willen zij toewerken naar meer maatwerk. De loonstijgingen moeten afhankelijk worden van de resultaten per bedrijfstak. Andere loonsverhogingen zouden losgekoppeld moeten worden van leeftijd een aantal dienstjaren, maar zouden gebaseerd moeten zijn op prestaties en toegevoegde waarde van de werknemer. Daarnaast willen werkgevers meer inbreng van werknemers op het gebied van hun eigen ontwikkeling en moeten zij zelfstandig kunnen beschikken over opleidingsgeld.

Gezondheid

Ook gezondheid is voor de werkgevers een belangrijk punt. Zij willen een gezamenlijk beleid om mensen gezonder langer te laten werken. Hiervoor kan er gekeken worden naar de mogelijkheden van deeltijdpensioen en het bekijken van de mogelijkheid om werktijden minder belastend te maken voor oudere werknemers.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!