Vloeken op de werkvloer

27 mei 2019

Is vloeken op het werk onprofessioneel? Nee hoor. Vloeken op de werkvloer is goed tegen stress en goed voor de teamspirit. Dit blijkt uit een onderzoek van een Amerikaans softwarebedrijf.

Onderzoek

Het onderzoek werd gehouden onder 1.542 medewerkers. Van deze 1.542 medewerkers gaf 57 procent aan dat zij wel eens vloeken op het werk. Misschien is een vloekende medewerker nou niet echt iets is waar je als werkgever op zit te wachten, maar oordeel niet te snel… vloeken heeft namelijk een aantal hele positieve kanten.

Goed tegen stress

Vloeken is goed tegen stress. Sterker nog… werknemers die alles opkroppen en hun frustraties niet kunnen uiten maken twee keer zoveel kans op een hartaanval. Je af en toe eens flink af te reageren door te vloeken is dus eigenlijk goed voor je gezondheid.

Groepsgevoel

Hebben jullie met zijn allen een rotdag, dan kan het flink opluchten om samen eens flink te mopperen en te schelden. Hiermee kun je je afreageren, maar het vergroot ook het groepsgevoel. Je voelt je solidair met elkaar, doordat je allemaal in hetzelfde schuitje zit en dit ook samen uit.

Bedrijfscultuur

Natuurlijk is vloeken op het werk niet altijd gepast. Soms past het in de bedrijfscultuur, soms niet. Heb je het idee dat collega’s zich storen aan het gevloek, dan kun je dit misschien beter niet doen. Daarnaast is ook niet iedere baas gecharmeerd van vloeken. Probeer dus af te tasten of het wel of niet kan.

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!