Wellink: werknemer krijgt in de toekomst vaker ontslag

20 juni 2011

Utrecht – Nederlanders worden de komende jaren vaker ontslagen en gaan veel sneller van werkgever wisselen. Ook zullen steeds meer jongeren meerdere malen een nieuw vak moeten leren. Dat stelt de vertrekkende president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink donderdag in De Telegraaf.

Volgens Wellink is de Nederlandse economie sinds de financiële crisis dramatisch veranderd. "We hebben jarenlang gedacht dat de sky the limit was. Iedereen liep binnen. Het ging gewoon te goed met de economie." Wellink stelt in de krant dat die tijd nu voorbij is en de komende zes tot acht jaar niet terugkeert.

Vaker recessie en tegenslag

Nederland en Europa zijn volgens Wellink bovendien veel gevoeliger voor schokken geworden. Hij voorspelt dat er vaker recessies en onverwachte tegenslagen zullen zijn. Ook op de arbeidsmarkt. "Wat wij hier nu doen kunnen ze in Azië straks ook. Voor veel beroepen betekent dit dat werknemers veel sneller en vaker van professie en werk moeten wisselen."

Volgens de bankpresident, die op 1 juli afzwaait, staat Nederland er desondanks ‘helemaal niet zo slecht’ voor. "Wij zijn als enige Europese land de VS gepasseerd qua inkomen per hoofd van de bevolking. Maar het wordt gewoon wel wat soberder."

Bron: HR Praktijk

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!