Vebeteren positie zzp-er

9 juni 2016

De Europese Commissie komt met aanbevelingen om de positie van zzp’ers in Nederland te verbeteren. De zelfstandige zou bijvoorbeeld makkelijker toegang moeten krijgen tot sociale zekerheid. Ook moet de drempel om personeel een vast dienstverband aan te bieden worden aangepakt.

Drie aanbevelingen

Het dagelijkse bestuur van de EU kijkt jaarlijks naar het economische beleid van alle EU-landen. Zo kunnen zij zien of elk land in de EU nog voldoet aan de Europese normen voor begrotingstekort en staatsschuld. Voor Nederland zijn er drie aanbevelingen. Naast het verbeteren van de positie van zzp’ers moet Nederland maatregelen nemen om pensioenfondsen schokbestendiger, transparanter en eerlijker te maken voor alle generaties. Ook is volgens de commissie de huizenmarkt een aandachtspunt.

Aangepast beleid

Verwacht wordt dat als Nederland het beleid niet aanpast, afgeweken gaat worden van de gestelde begrotingsdoelstellingen. Volgens minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, staat de “Nederlandse begroting er steeds beter voor”. Hij geeft ook aan dat de regering er voor gaat zorgen dat Nederland aan de gemaakte begrotingsafspraken blijft voldoen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!