Opvallen voor personeel!

22 januari 2019

Om personeel te vinden moet je als werkgever goed je best doen. Het is vooral belangrijk om goed op te vallen. Waar bedrijven vroeger vooral reclame maakten om klanten te lokken is het nu ook belangrijk om reclame te maken om personeel te vinden. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en dit gaat soms best wel ver.

Hotelovernachting

Bijvoorbeeld Medisch Centrum Leeuwarden. Overweeg je hier te solliciteren, dan ben je van harte welkom op een meet & greet. Hier ontmoet je aanstaande collega’s, waarna je samen met je partner met een flinke korting kunt overnachten in een hotel. Zo kun je van je sollicitatie meteen een gezellig weekendje weg maken. De advertentie viel behoorlijk op. “Mensen werven moet sneller, catchier en transparanter. We hadden uiteindelijk zeven geïnteresseerden. Dat was meer dan verwacht”, vertelt Berber Visser.

Ruime keuze

Opvallen is belangrijk. Helemaal in deze tijd dat werkzoekenden een ruime keuze hebben tussen werkgevers. Als je er uit springt heb je een grotere kans dat mensen op jouw advertentie reageren. Ook Ambiance Zonwering is zich hier heel erg van bewust. Zij maakten een levensgroot spandoek met een vacature voor mensen met ‘dartscapaciteiten’  en zin om ‘na te praten over Formule 1’. En oh ja, verstand van zonwering of ‘heel handig’ zijn was ook mooi meegenomen. Op deze manier vond het bedrijf al snel twee monteurs. “Je moet mensen raken met een advertentie. Ik dacht: de mensen die ik hier nodig heb, zitten niet bij de schaakclub en geven niet zo veel om golf. Vandaar deze insteek”, vertelt Martijn Snoek, eigenaar-directeur van Ambiance Zonwering.

Opa en oma

Kranenbouwer Spierings uit Oss pakte het nog anders aan. Zij plaatste een pagina grote advertentie in het Brabants Dagblad. Dit was geen gewone advertentie, maar eentje in de vorm van een brief. ‘Lieve opa en oma, ik heb een geweldige baan voor uw kleinkind, maar het lukt me niet om ze te bereiken.’ Met deze advertentie vielen ze op. Vijf opa’s en oma’s kregen een appeltaart omdat hun kleinkind aan de slag ging bij Spierings.

 

 

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!