Whatsapp zorgt voor billijke vergoeding

28 maart 2018

Als werkgever zijnde moet je goed opletten wat je doet. Helemaal als je een werknemer wil ontslaan moet je goed bedenken hoe je dit het beste kunt doen. Onlangs wilde een werkgever een zwangere werkneemster ontslaan. Hij pakte dit totaal verkeerd aan en moest een billijke vergoeding van 3000 euro betalen.

Zwanger

Het contract van Samantha zou bijna aflopen en zij had net aan de werkgever laten weten dat zij zwanger was. Van de werkgever ontving zijn een app: “Samantha, er is besloten in overleg met Hans en Dennis om jou contract niet te verlengen. De reden hiervoor is jou zwangerschap, door jou zwangerschap zou je 17 weken uit de roulatie zijn. Deze kosten kunnen als groep niet voor onze rekening nemen. (dont shoot the messenger)”

Ontslagbescherming

Waarschijnlijk besefte de werkgever wel dat dit misschien niet een hele handige zet was. De volgende dat werd op het werk dan ook gezegd dat het ontslag eigenlijk niet om de zwangerschap ging, maar om bedrijfseconomische redenen.

Billijke vergoeding

Maar het kwaad was al geschied. De medewerkster stapte naar de rechter en had de ontvangen app als overduidelijk bewijs dat haar contract niet werd verlengd vanwege de zwangerschap. De werkneemster krijgt een billijke vergoeding toegewezen van 3000 euro.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!