Thuiswerkers terug naar kantoor

18 april 2017

Hoewel thuiswerken voor werknemers steeds belangrijker wordt lijken werkgevers op dit gebied een beetje terug te krabbelen. Zo moeten de thuiswerkers van de Amerikaanse marketingafdeling van IBM weer terug naar kantoor. “Schouder aan schouder samenwerken werkt toch beter”, zo zegt Michelle Peluso, chief marketing officer van IBM.

Thuiswerkpionier

In de jaren 80 was IBM een echte thuiswerkpionier. In 2009 werkten 4 van de 10 medewerkers in Amerika vanuit huis. Heel wat kantoorruimte werd overbodig en werd gesloten. Nu wordt een gedeelte van de medewerkers gevraagd om weer op kantoor te verschijnen. Dit geldt overigens alleen voor de medewerkers in de snelst veranderende en innoverende sectoren. De 2.600 thuiswerkende marketeers worden verdeeld over zeven hoofdkantoren. “Als mensen op kantoor zijn heb je de voordelen van fysiek samenwerken. Er is vaak snellere communicatie, wendbaarheid, creativiteit en leerervaring”, aldus Peluso.

Werknemers

Uit een onderzoek onder werknemers blijkt dat thuiswerken voor hen een hele belangrijk secondaire voorwaarde is geworden, die kan helpen balans te vinden in werk en privé. 51 procent van de werknemers is zelf bereid om tot 10 procent salaris in te leveren om thuis te kunnen werken.

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!