Cumulatiegrond

24 september 2019

Vanaf 1 januari 2020 is er een nieuwe ontslagreden in het leven geroepen: de cumulatiegrond. Deze nieuwe ontslagreden gaat ervoor zorgen dat het voor werkgevers makkelijker wordt om werknemers via de kantonrechter te ontslaan.

Redenen combineren

De cumulatiegrond zorgt er namelijk voor dat werkgevers ontslagredenen met elkaar kunnen combineren. Zo is er bijvoorbeeld sprake van disfunctioneren. Om een werknemer te kunnen ontslaan op basis van disfunctioneren heb je een flink dossier nodig. Heb je dit niet, dan kun je daarnaast aangeven dat er ook sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Je combineert dan twee ontslagredenen, waardoor het ontslag ineens wel haalbaar kan zijn. Natuurlijk moeten er nog steeds bewijzen op tafel komen en is het opbouwen van een dossier nog altijd belangrijk, maar de kans van slagen is zo toch een stuk groter.

De ontslagredenen die gecombineerd mogen worden zijn:

  • frequent ziekteverzuim;
  • disfunctioneren;
  • verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer;
  • verstoorde arbeidsrelatie;
  • andere omstandigheden.

Redenen die niet gecombineerd mogen worden zijn:

Gang naar de rechter

Door de cumulatiegrond krijgen werkgevers de kans om alle argumenten voor het ontslag voor te dragen aan de rechter. Een waterdicht dossier is hiervoor dus niet meer nodig. Hierdoor wordt de gang naar de rechter een stuk makkelijker en minder onzeker. De kans is dan ook groot dat door de komst van deze nieuwe ontslagreden het aantal ontslagzaken dat voor de rechter komt de komende tijd toeneemt en dat de cumulatiegrond straks wordt gebruikt als vrij algemene ontslagreden.

Cumulatievergoeding

Ook bij ontslag op basis van de cumulatiegrond is er sprake van een transitievergoeding. Daarnaast kan de werknemer de rechter vragen om een cumulatievergoeding. Dit is een extra vergoeding bovenop de transitievergoeding. De rechter bepaald of deze extra vergoeding wordt toegekend en hoeveel dit zal zijn. Hierbij is er wel een maximum gesteld van 50 procent van de transitievergoeding. De cumulatievergoeding is in het leven geroepen als compensatie voor het feit dat je wordt ontslagen, terwijl de afzonderlijk aangedragen ontslagredenen niet voldoende zouden zijn voor ontslag.

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!