Gemengde teams presteren beter

4 september 2018

Hoe ziet het ideale team er uit? Sodexo deed hier onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat gemengde teams beter presteren. De ideale verhouding is 60/40. 60 procent van het ideale team bestaat uit mannen, 40 procent uit vrouwen.

Man-vrouwverhouding

Uit het onderzoek blijkt dat een goede man-vrouwverhouding goed is voor de business. Maar hiermee alleen ben je er niet. Een goede mindset en de juiste cultuur binnen de organisatie zijn ook heel belangrijk. Maar een gemengd team heeft wel een goede invloed. Zo ligt in een gemengd team de loyaliteit zo’n 8 procent hoger. Ook de betrokkenheid van de medewerkers stijgt met 14 procent. Het aantal ongevallen op de werkvloer daalt met 12 procent, terwijl de klantenbinding weer stijgt met 9 procent.

Invloed

Vrouwen hebben op de werkvloer veel invloed op de economische prestaties. Zo hebben vrouwen meer aandacht voor de ontwikkeling van hun medewerkers, zijn zij duidelijker in hun verwachtingen en komen ze eerder met complimenten en beloningen dan hun mannelijke collega’s. Het onderzoek werd gedaan onder 50.000 managers in 70 landen.

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!