Raadsel voor sollicitanten

7 april 2017

Goede data-analisten zijn schaars. Bedrijven vechten om ze binnen te krijgen. Het wordt al de war on talent genoemd. Beleggingshuis Optiver wil de beste mensen aan zich binden en heeft een bijzondere manier gevonden om de juiste mensen eruit te filteren. In hun vacature staat namelijk een raadsel. Wie wil solliciteren op de vacature van data scientist moet de oplossing van het raadsel, samen met zijn sollicitatiebrief, opsturen.

Calvin

Het raadsel gaat over ene Calvin. Calvin heeft een toverstaf waarmee hij de verkeerslichten van rood op groen kan laten springen. Op weg naar school zwaait hij een aantal keren met de toverstaf, maar dan zijn de batterijen leeg.

Het antwoord

De sollicitanten moeten berekenen hoe Calvin de staf het meest efficiënt gebruikt. Dit antwoord sturen ze op naar Optiver. Stuur je het antwoord niet mee, dan wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen.

Niet nieuw

Het komt wel vaker voor dat sollicitanten rekensommen of raadsels moeten oplossen. Dit is niet nieuw. Maar meestal gebeurt dit niet al in de eerste sollicitatieronde.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!