Facebook laat personeel ook na lockdown thuiswerken

25 mei 2020

Facebook heeft besloten dat hun personeel ook na de versoepeling van coronamaatregelen vanuit huis mag blijven werken. Eerder kondigde Twitter al hetzelfde aan. Daarnaast wil Facebook personeel aannemen dat altijd op afstand zal werken. Op deze manier kunnen zij ook talenten werven buiten de grote stad. Door de coronacrisis hebben zij geconcludeerd dat werken op afstand erg goed werkt.

Vijftig procent op afstand

In een interview zegt Topman Mark Zuckerberg hij verwacht dat bijna de helft van al het Facebook personeel binnen vijf tot tien jaar structureel van huis werkt. De productiviteit van het personeel lijdt daar niet onder. Het hoofdkwartier van Facebook is al sinds begin maart gesloten vanwege het coronavirus. Het bedrijf gaf medewerkers al eerder de mogelijkheid om tot het einde van de crisis vanuit huis te werken.

Nieuwe manier van werken

Naast Facebook en Twitter hoor je steeds meer bedrijven die (gedeeltelijk) thuiswerken invoeren als het nieuwe normaal. De afgelopen maanden blijkt dat bedrijven prima doordraaien op afstand. Dit biedt kantoren de mogelijkheid om met minder bedrijfsruimte te doen wat weer kosten bespaart. Werknemers hebben bewezen ook thuis productief te zijn en dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!