Invoering aanzegtermijn tijdelijke contracten per 1 juli 2014

5 maart 2014

Als werkgever bent u mogelijk verplicht om werknemers vanaf 1 juli 2014 één maand voor afloop van hun tijdelijke contract schriftelijk op de hoogte te brengen. Dit staat in het wetsvoorstel Werk en zekerheid waarmee de Tweede Kamer akkoord is gegaan. U moet de werknemer ten alle tijden op de hoogte brengen; wanneer u het contract niet verlengt, maar ook als u een contractverlenging aanbiedt. Doet u dit niet dan heeft de werknemer recht op een vergoeding.

Hervorming ontslagrecht

Het ontslagrecht wordt hervormd door het wetsvoorstel Wet en zekerheid. De wetten omtrent flexkrachten wordt onder andere aangepakt. Het aanzegtermijn voor tijdelijke contracten is éen van de maatregelen.

Aanzegtermijn tijdelijke contracten

Het aanzegtermijn voor tijdelijke contracten is een van de veranderingen die wordt doorgevoerd. Dit geldt enkel voor tijdelijke contracten van zes maanden of langer. Hierbij ben je als werkgever verplicht om een tijdelijke werknemer tijdig te informeren over het wel dan niet verlengen van het tijdelijke contract. Indien er in het nieuwe tijdelijke contract andere voorwaarden gelden moet dit in deze zelfde brief gemeld worden. Anders gelden automatisch de arbeidsvoorwaarden uit het vorige contract.

Vergoeding van één maandsalaris

Indien u de aanzeggingbrief te laat verstuurd bent u de werknemer een vergoeding verplicht. Deze vergoeding bedraagt één maandsalaris naar rato. Indien u één week te laat bent met de aanzegging, dan moet u de werknemer één week loon uitbetalen. De werknemer moet overigens zelf binnen twee maanden na beeindiging van het contract beroep op doen. Let dus goed op dat u de aanzeggingbrief op tijd verstuurt en alle verplichte informatie erin vermeld.

Wetsvoorstel Eerste Kamer

Momenteel ligt het wetsvoorstel Werk en zekerheid ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Indien er goedkeuring volgt gaan de eerste veranderingen in per 1 juli 2014! De overige hervormingen gaan in per 1 juli 2015.

Vrijblijvend juridische hulp

Zorg dat u de zaken goed op orde heeft! Onze juridische adviseurs zitten dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden. Vragen of hulp nodig? Bel ons op 088-6002806 (€ 0,40 cent per minuut) of vul ons contactformulier in.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!