Ontslag op staande voet na beledigen werkgever

10 september 2019

Het uitschelden van je werkgever is niet slim om te doen. Soms kan het zelfs leiden tot ontslag op staande voet.

Tandartsassistente

In dit geval gaat het om een tandartsassistente. Ze heeft het niet makkelijk. Zij heeft een tijdelijke verblijfsvergunning en wordt mishandeld door haar vriend. Ze zal een andere woonruimte moeten zoeken en kan terecht bij haar werkgever. De directeur van de tandartsenpraktijk verhuurt ook kamers. Hier kan zij terecht. Hij is nu dus niet alleen haar baas, maar ook meteen haar huisbaas.

Geen salaris

Het gaat al snel mis. De werkneemster werkt er net een half jaar als zij ziek ziek meldt. Twee weken later laat de werkgever haar weten dat zij met terugwerkende kracht op staande voet is ontslagen. Ze krijgt geen salaris meer. De werkgever mag dit niet doen en is zich hier waarschijnlijk ook van bewust, want een paar maanden later wordt het salaris alsnog overgemaakt en het ontslag ingetrokken.

Pedofiel

Een maandje later gaat het weer mis. Dit keer gaat het om de kamer die door de werkneemster wordt gehuurd. De vrouw klaagt over gebreken aan de woning, maar aan de andere kant klagen er andere bewoners over haar drugsgebruik. Ook is er een huurachterstand van drie maanden. De vrouw heeft contact met de partner van de werkgever over haar klachten. Deze sommeert haar om de achterstallige huur direct over te maken. Dit zorgt ervoor dat de vrouw ontsteekt in woede. Zij stuurt een boze mail waarin zij haar werkgever een pedofiel noemt. Zijn dochter noemt zij een hoer. Dit schiet de werkgever in het verkeerde keelgat. De volgende dag wordt de vrouw direct op staande voet ontslagen.

Kantonrechter

De vrouw stapt naar de kantonrechter. Zij geeft aan dat zij de mail schreef toen zij erg van streek was en geeft ook toe dat deze beschuldigingen onterecht waren. Toch is de werknemer met haar beledigingen ingegaan tegen de principes van goed werknemerschap. Hierdoor had de werkgever inderdaad een dringende reden om over te gaan tot ontslag. Het ontslag blijft dus in stand. Daarnaast moet de werknemer een schadevergoeding betalen aan de werkgever. Deze schadevergoeding bedraagt in dit geval 2664,15 euro. Ook draait zij op voor de proceskosten.

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!