Compensatie voor transitievergoeding

14 oktober 2016

Vanaf 1 januari 2018 krijgen werkgevers die na twee jaar ziekte een werknemer een transitievergoeding moeten meegeven een compensatie hiervoor. Dit blijkt uit de Rijksbegroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een wetsvoorstel hiervoor is in de maak.

Het plan is dat werkgevers die na twee jaar ziekte van een werknemer een transitievergoeding moeten betalen een beroep kunnen doen op het UWV. Zij zorgen er dan voor dat de werkgever wordt gecompenseerd. De intentie is om deze compensatie met terugwerkende kracht toe te kennen tot 1 juli 2015. Het geld voor deze compensatie zal komen uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Dit zal wel betekenen dat de Awf-premie omhoog gaat.

Ontslag om economische redenen

Naast bovenstaande ontwikkeling is het kabinet ook bezig met een wetsvoorstel, waardoor werkgevers bij ontslag om bedrijfseconomische redenen niet langer verplicht zijn een transitievergoeding te betalen. Zij kunnen in plaats hiervan de werknemers die ontslagen worden een omscholingstraject of een van-werk-naar-werk-begeleiding aanbieden.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!