Kleine werkgevers verzaken zorgplicht

10 november 2017

Werknemers die gaan werken bij kleine werkgevers moeten goed opletten. Veel werkgevers lokken personeel met iets hoger loon in plaats van een pensioenpremie. Dit is echter niet altijd even verstandig.

Partner- en wezenpensioen

Financieel planner Fons de Bilde maakt zich hier boos over. “Werkgevers hebben een zorgplicht, maar veel kleinere werkgevers verzaken deze plicht. Niet alleen leveren deze werknemers hun pensioenopbouw in, ze bouwen ook geen partner- en wezenpensioen op. Dit scheelt hun partner en kinderen mogelijk miljoenen euro’s”, zo zeg De Bilde.

Pensioenpotje vullen

Natuurlijk hebben werknemers hierin ook een eigen verantwoordelijkheid. Biedt een werkgever geen pensioen, dan kun je altijd zelf een pensioenpotje vullen. Bouwt u bij de werkgever wel pensioen op, ook dan is het goed om op tijd na te denken over de lange termijn. Hoe eerder je begint, hoe minder je hoeft te doen.

Eigen woning

Veel mensen zien de eigen woning als pensioenpotje. Dit is ook zeker terecht. Helemaal nu er een verplichting is om de hypotheek af te lossen heeft dit veel effect. Als de hypotheeklasten wegvallen heb je automatisch minder inkomsten nodig.

Geef samenwonen door

Bouw je pensioen op en ga je samenwonen? Vergeet dit dan niet door te geven aan het pensioenfonds. Pas dan wordt er ook partnerpensioen opgebouwd of is er sprake van een uitkering na overlijden. Huwelijken en geregistreerde partnerschappen worden automatisch doorgegeven.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!