Mag werknemer zich ziekmelden bij een kater?

1 augustus 2017

Mag een werknemer zich ziek melden wanneer hij aan een gezellig feestje een kater heeft overgehouden en daardoor niet in staat is om naar het werk toe te komen? Mag een werkgever weigeren om het loon te betalen? Dit hangt af van de situatie, maar in de meeste gevallen zal een werkgever de werknemer gewoon moeten doorbetalen.

Geen waardering

Veel werkgevers kunnen het niet waarderen wanneer een werknemer zich ziek meldt omdat hij/zij een kater heeft. De werknemer wist immers dat ze moesten werken. Je mag als werkgever echter niet zomaar weigeren om het loon te betalen. Dit kan enkel als de ziekte met opzet door de werknemer is veroorzaakt.

Opzet

Er moet dus sprake zijn van opzet aan de kant van de werknemer. Van opzettelijk ziek worden is vrijwel nooit sprake. De werknemer moet dan echt als doel hebben om arbeidsongeschikt te worden. Dit is bij een kater vrijwel nooit het geval. Het kan gebeuren dat je op een feestje iets te diep in een glaasje hebt gekeken en hier de dag erna flink last van hebt. Het is echter aan te raden om dit niet te vaak te doen.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!