Tips wet- en regelgeving 2014 voor werkgevers

19 februari 2014

Het nieuwe jaar is begonnen. Voor u als werkgever zijn er enkele zaken veranderd op het gebied van wet- en regelgeving. Hierbij bieden wij een kort overzicht aan van de belangrijke wijzigingen voor uw personeelsbeleid.

 • Hogere premie voor tijdelijk personeel in ziektewet.
  Per 1 januari 2014 hebben werkgevers financieel meer verantwoordelijk voor de re-integratie van werknemers met een contract voor bepaalde tijd die ziek uit dienst gaan. De ziektewetpremie is afhankelijk van het aantal tijdelijke werknemers die vanuit een onderneming instroomt in de ziektewet of WIA. Als u veel werknemers met een contract voor bepaalde tijd heeft, gaat u mogelijk een hogere ziektewetpremie betalen

  U kunt ook eigenrisicodrager worden voor de ziektewet. U draagt dan zelf het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw ex-werknemers die bij ziekte recht hebben op een ziektewetuitkering. U kunt dit ook volledig of gedeeltelijk particulier verzekeren.

 • Verplichte deelname werkkostenregeling 
  Wilt u uw personeel iets vergoeden of verstrekken? Het keuzesysteem is een jaar verlengd. Je kunt dit jaar de werkkostenregeling toepassen. Of gebruik maken van de oude regelingen voor vrije onkostenvergoedingen en verstrekkingen.
 • Premiekorting jonge uitkeringsgerechtigde
  Wanneer je in 2014 of 2015 een jonge uitkeringsgerechtigde in dienst neemt krijgt u een premiekorting van €3500,-. Van 1 januari 2014 tm 1 januari 2015 geldt een premiekorting van €1750,-, aangezien de regeling officieel pas 1 juli 2014 in werking treedt. Door middel van deze premiekorting bespaart u op de loonkosten. U mag van de door u te betalen premies een korting aftrekken. Deze premiekorting geldt voor jongeren tussen 18 en 27 jaar met een WW- of bijstandsuitkering. Als werkgever moet u de jongere minimaal voor 6 maanden een arbeidsovereenkomst aanbieden van 32 uur per week. Het doel van deze regeling is om meer jongeren aan een baan te helpen. De jeugdwerkloosheid is groot in Nederland.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!