Flexibel werken maar hoe?

12 januari 2018

Werknemers die flexibel kunnen werken zijn productiever en gelukkiger. Dat is natuurlijk precies wat je als werkgever wilt. Maar hoe biedt je jouw werknemers de mogelijkheid om locatie- en tijdonafhankelijk te werken?

Flexibel werken

Flexibel werken is hot. Daarnaast wordt het met de huidige technologie steeds makkelijker om flexibele werkplekken in te richten. Wat dat betreft is de tijd van een eigen bureau met een desktop pc wel een beetje verleden tijd. Door de opkomst van smartphones, tablets en laptops kun je nu ook makkelijk thuis, onderweg of bij een klant aan de slag. De cloud is daarbij ook een belangrijke factor. Via de cloud kun je overal en vanaf ieder apparaat bij alle informatie die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Daarnaast wordt het ook steeds makkelijker om op afstand contact te hebben met collega’s.

Arbeidsvoorwaarde

Werknemers hechten veel waarde aan flexibel werken. Voor veel van hen is het een belangrijke voorwaarde als zij op zoek gaan naar een nieuwe baan. Door hun eigen tijd in te kunnen delen kunnen zij werk en privé beter met elkaar combineren en hebben zij het gevoel dat zij meer verantwoordelijkheid krijgen. Daarnaast zorgt een flexibele werkplek ervoor dat medewerkers zich vrijer voeler. Dit zorgt voor meer motivatie, een betere productiviteit en minder ziekmeldingen. Het is dus voor zowel werkgever als werknemer een goede ontwikkeling.

Duidelijkheid

Flexibel werken blijft ook een kwestie van vertrouwen. Je hebt als werkgever ineens een stuk minder zicht op het doen en laten van je werknemers. Het is dan ook belangrijk om duidelijke afspraken te maken en deadlines te stellen. Hou vinger aan de pols en vraag gerust af en toe naar de voortgang.

Persoonlijk contact

Verlies daarnaast ook niet de waarde van persoonlijk contact uit het oog. Al sparrend met je collega’s kom je soms tot inzichten waar je alleen niet zo snel op zou komen. Daarnaast is het ook belangrijk om persoonlijk contact te hebben voor het groepsgevoel. Dit kun je regelen door bepaalde meeting fysiek op kantoor te laten plaatsvinden of borrels op kantoor te organiseren.

Monitoren

Het invoeren van flexibel werken heeft behoorlijk veel impact op het bedrijf. Zorg er dan ook voor dat je in de gaten blijft houden of alles goed verloopt. Blijf altijd meten. Evalueer de nieuwe situatie en stuur bij waar dat nodig is.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!