Gezondheid steeds belangrijker thuis en op kantoor

8 mei 2017

Gezondheid en welzijn wordt in ons leven steeds belangrijker. Dit geldt zowel privé als op het werk. Uit een onderzoek van Fellowes blijkt dat het op het werk qua gezondheid nog niet zo goed gesteld is. Een op de vier werknemers beschrijft zichzelf als iemand die thuis gezond leeft, maar op het werk ongezond.

De medewerker

Veel medewerkers zorgen er zelf al grotendeels voor dat zij zo gezond mogelijk de werkdag doorkomen. Ze nemen de trap in plaats van de lift. Proberen genoeg water te drinken en letten op hun eten bij de lunch. Een goede ontwikkeling, want ook werkgevers hebben er baat bij dat hun personeel gezond blijft.

De werkgever

Toch hebben veel werknemers het idee dat werkgever meer kunnen doen om de gezondheid te bevorderen. 70 procent van de werknemers is van mening dat de werkgever op dit vlak meer moet doen. Dit begint al bij het bureau. Hoe kun je de werkomgeving aanpassen om een gezondere en vooral actievere levensstijl te stimuleren, want iedereen weet hoe slecht het is om de hele dag achter de computer te zitten. Het kunnen hele kleine veranderingen zijn, die een hoop teweeg brengen.

Aantrekkelijker

Door als werkgever een gezondere levensstijl te stimuleren kom je niet alleen tegemoet aan de wensen van je werknemers, maar heb je uiteindelijk ook gezondere werknemers in dienst. Daarnaast word je als werkgever ook aantrekkelijker voor nieuwe werknemers.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!