Ontslag werknemer makkelijker

5 november 2018

Het kabinet is van plan het ontslagrecht ingrijpend te veranderen. Zo moet het makkelijker worden om werknemers te ontslaan, mag er weer die jaar achter elkaar een flexcontract worden aangeboden en mag een werkgever een langere proeftijd toepassen.

Ontslag

Het moet voor werkgevers makkelijker worden om een werknemer in vaste dienst te ontslaan. Nu kan dat alleen als er een hele duidelijke reden is voor het ontslag, er bewijs is en een uitgebreid dossier. Straks mogen werkgevers ook meerdere ‘kleinere’ redenen aanvoeren om tot ontslag over te gaan. Daartegenover staat wel een hogere transitievergoeding.

Vast werk

Het uiteindelijke doel van de wijzigingen is meer mensen aan vast werk helpen. Voor werkgevers is met deze nieuwe regels de drempel minder hoog om iemand vast in dienst te nemen. Om flexwerk te ontmoedigen moeten werkgevers meer WW-premies gaan betalen.

Ontslagvergoeding

Naast dat de ontslagvergoeding omhoog gaat krijgen zowel vaste werknemers als flexwerkers vanaf dag één recht op een ontslagvergoeding. Ook in de proeftijd. Voor ieder jaar dienstverband krijg je een derde van het maandsalaris.

De maatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk ingaan in 2020. Zijn er ontwikkelingen, dan laten wij dat zo snel mogelijk weten!

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!