Weinig faillissementen in 2020

25 januari 2021

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in twintig jaar tijd nog niet zo weinig bedrijven failliet verklaard zijn als in 2020. Ondanks dat bedrijven het moeilijk hebben als gevolg van de coronacrisis raakten in 2020 zo’n 2.703 bedrijven failliet. Dit is 16% minder dan in 2019. Een van de oorzaken hiervan zijn de steunmaatregelen van de regering. Een andere oorzaak is dat de rechtspraak afgelopen jaar gezien de bijzondere omstandigheden minder snel geneigd om een onderneming failliet te verklaren.

Verschillen per sector

Het aantal faillissementen daalde afgelopen jaar het sterkst in de handel. Ook in de groothandel, detailhandel en autohandel daalde het aantal faillissementen flink. Helaas kreeg de horeca te maken met een stijging aan faillissementen.

Hulp inschakelen

Veel ondernemers schakelen advocaten in voor advisering. Veel bedrijven hebben schulden. Wellicht volgen er nog alternatieve maatregelen van de overheid of komen ze hier door middel van herstructureringen uit. Heb jij als ondernemer behoefte aan advies? Bijvoorbeeld over de huidige steunmaatregelen? Onze advocaten helpen je graag verder.

Situatie in 2021

De verwachting is dat er meer faillissementen komen zodra de steunmaatregelen van de overheid wegvallen. Maar het is ook afwachten in hoeverre bepaalde regels strak worden nageleefd. De Belastingdienst gaat momenteel, uit maatschappelijke verantwoordelijkheid,  coulant om met terugbetalingen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!