Experiment met anoniem solliciteren

4 december 2015

De vakbond FNV komt met een opmerkelijk idee. Zij willen in sommige sectoren gaan experimenteren met anoniem solliciteren om op deze manier discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Discriminatie

Het plan is ontstaan als initiatief om een oplossing te vinden voor leeftijdsdiscriminatie. Daarnaast hoopt het FNV dat er hiermee ook een einde komt aan de problemen die Nederlanders met een andere achtergrond hebben bij het sollliciteren. “Bij anoniem solliciteren heeft iedereen een gelijke kans op de arbeidsmarkt”, aldus FNV-bestuurder Gijs van Dijk.

Ouderen

Op dit moment zijn het vooral de 45-plussers die langdurig werkloos zijn. Zes op de tien mensen uit deze leeftijdscategorie zaten in het afgelopen kwartaal langer dan een jaar zonder baan thuis. De werkloosheid daalt wel, maar dit geldt eigenlijk vooral voor de groep 25- tot 45-jarigen.

Afdwingen

“De werkloosheid onder ouderen is een probleem dat alleen door werkgevers kan worden opgelost. Op dit moment willen we nog niemand dwingen om een bepaald aantal oudere werknemers in dienst te nemen, maar het is wel een heel groot probleem”, aldus Van Dijk. Wanneer het experiment van start gaat en op welke manier dit plaats zal vinden is nog niet bekend.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!