Gespannen arbeidsmarkt zorgt voor meer eisen werknemers

28 februari 2018

Voor het eerst sinds 10 jaar is er sprake van een gespannen arbeidsmarkt. Er is in veel sectoren een flink personeelstekort. Daarom zullen werkgevers er rekening mee moeten houden dat werknemers meer eisen gaan stellen. Zij willen vaste contracten en hogere lonen!

Minder werklozen

Het aantal werklozen daalde in het laatste kwartaal van 2017 tot 29.000. Dit terwijl het aantal vacatures alleen maar blijft stijgen. Hierdoor neemt de spanning op de arbeidsmarkt steeds verder toe.

Onderhandelingspositie

Door deze ontwikkelingen zullen werkgevers er rekening mee moeten houden dat werknemers in een gunstige onderhandelingspositie zitten. Zij zullen meer eisen gaan stellen. Hierbij kun je denken aan een vast contract, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en betere beloning.

Werkdruk

Speel je hier als werkgever niet op in, dan blijft er werk liggen en zal de werkdruk onder de bestaande werknemers steeds verder toenemen. Dit is niet goed voor het bedrijf, de werknemers en uiteindelijk de economie.

Investeer

Nic van Holstein is voorzitter van de Vakcentrale voor Professionals en roept werkgevers op om meer te investeren in kennis en kunde van zowel werknemers als werknemers die al in dienst zijn. “Door in professionals te investeren, behouden ze hun waarde en worden ze weerbaarder op de arbeidsmarkt”, aldus van Holstein.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!