Meer bedrijfsopleidingen aangeboden aan werknemers

14 juli 2017

Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers een bedrijfsopleiding aan. In 2000 bood 79% van de bedrijven dit aan, vijf jaar later bood 85% van de bedrijven dit aan. Met name kleine en middelgrote bedrijven bieden meer opleidingen aan. Het gaat hierbij in de meeste gevallen om een cursus, begeleide training op de werkplek, workshops of een bezoek aan conferenties, lezingen en seminars. Gemiddeld volgde iets minder de de helft van het aantal werknemers een bedrijfsopleiding.

Vrouwen versus mannen

Opvallend is dat mannen vaker een bedrijfsopleiding volgden dan vrouwen, namelijk 58% ten opzichte van 39 procent. Hoe groter een bedrijf is hoe meer vrouwen een bedrijfsopleiding volgden. Bij grote bedrijven van 250 werknemers of meer was het aantal vrouwen en mannen dat een opleiding volgde gelijk.

Sectoren

Opvallend is dat er binnen de verschillende sectoren verschil zit met betrekking tot het aanbieden van bedrijfsopleidingen. Bedrijven in de delfstoffenwinning lopen hierbij voorop met 95 procent. Ook energie en waterbedrijven bieden veel opleidingen aan. De horecasector loopt achter, hier kon maar 60 procent van het personeel een bedrijfsopleiding volgen.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!