Stress kost bedrijven twee miljard per jaar

14 november 2017

Stress is een van de grootste oorzaken van ziekteverzuim onder werknemers. Het verzuim door werkstress neemt steeds verder toe. Hierdoor blijven ook de kosten stijgen. In 2016 waren werkgevers in totaal 2 miljard euro kwijt aan kosten door stress.

Verzuimdagen door stress

Uit cijfers van onderzoeksbureau TNO blijkt dat 16 procent van alle verzuimdagen in Nederland veroorzaakt worden door werkstress. Een op de zeven werknemers heeft last van burn-out klachten. Het aantal verzuimdagen per werknemer die zich ziek meldt vanwege stress neemt ook toe. In 2007 waren dat er 24. Dit aantal is ondertussen gestegen naar 30. Dit is een toename van 25 procent.

Verloren werkdagen

Al met al gaan er door stress heel wat werkdagen verloren. In totaal gaat het in een jaar zelfs om een miljoen dagen, waarin wordt verzuimd om werkstress. Dit komt gemiddeld op één werkdag per werkende, per jaar. Dit heeft vooral financieel nogal wat gevolgen. Ook het ministerie van Sociale Zaken houdt zich ermee bezig en wil zoveel mogelijk werkgevers en werknemers bewust maken van de risico’s van stress.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!