Werkgevers zien loondoorbetaling bij ziekte als probleem

25 september 2017

Loondoorbetaling bij ziekte wordt door grote werkgevers gezien als het grootste probleem op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit de arbeidsmarktenquête 2017 van werkgeversvereniging AWVN.

Hoge kosten

Klaagden voorheen vooral mkb-ondernemers over de hoge kosten die zieke werknemers met zich meebrengen. Nu sluiten ook grote bedrijven zich hierbij aan. Meer dan driekwart van de bedrijven heeft grote problemen met de hoge kosten van een zieke werknemer.

Loondoorbetaling

Op dit moment zijn werkgevers verplicht om een zieke werknemer met een vast contract twee jaar lang door te betalen. Daarnaast moeten zij zich houden aan alle strenge regels omtrent de re-integratie. Dit is belastend voor de werkgever en zorgt ervoor dat werkgevers er niet om zitten te springen om werknemers in vaste dienst te nemen.

Problemen groter

Uit de enquête blijkt dat werkgevers vinden dat de problemen op de arbeidsmarkt de afgelopen twee jaar groter zijn geworden. Los van dit probleem is het voor werkgevers ook moeilijk om genoeg geschikt personeel te vinden. Afgelopen maanden gingen werkgevers en vakbonden met elkaar om tafel om tot een oplossing te komen, maar helaas is dit niet gelukt. De hoop is nu gevestigd op het nieuwe kabinet.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!