Nieuwe regels voor tijdelijke werknemers EU

13 juni 2018

Tijdelijke werknemers uit een ander EU-land krijgen recht op hetzelfde loon bij gelijk werk als hun collega’s in het land waar zij werken. Dit heeft het Europees Parlement besloten.

Collega’s

Door deze regeling komen alle werknemers op gelijke voet te staan. “Zo worden werknemers op de steiger, in de kas en op de scheepswerf weer collega’s van elkaar in plaats van concurrenten”, aldus Agnes Jongerius van de PvdA.

Detachering

Daarnaast is de maximale termijn voor detachering aangepast. Deze termijn is nu onbeperkt, maar gaat naar twaalf maanden met een mogelijke verlenging van zes maanden. Ook mogen werkgevers reis- en verblijfkosten niet meer aftrekken van het loon.

Onderhandelingen

De onderhandelingen over deze nieuwe regelingen hebben meer dan twee jaar geduurd. Vooral Oost-Europese landen konden zich niet goed vinden in de plannen. Zij zijn bang dat bijvoorbeeld Poolse bouwvakkers minder snel aan het werk kunnen komen in rijkere landen. De transportsector valt overigens niet onder de nieuwe regelgeving. Hier zal een aparte wet voor komen.

 

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!