Personeel lokken met onbeperkt vakantiedagen

13 juni 2018

In de huidige arbeidsmarkt is het voor werkgevers niet makkelijk om personeel te vinden. Secundaire arbeidsvoorwaarden worden hierin steeds belangrijker. Hiermee kun je je als werkgever onderscheiden van andere werkgevers. De nieuwe trend: onbeperkt vakantiedagen!

Verlof en vakantie

Steeds meer kleine en grote bedrijven bieden extra verlof voor personeelsleden die net vader of moeder zijn geworden. Ook het aantal bedrijven dat adverteert met onbeperkt verlof groeit gestaag. Al meer dan 77 bedrijven bieden deze arbeidsvoorwaarde actief aan in hun vacatures. Een opvallende trend, want in het buitenland is het aantal vacatures waar onbeperkt verlof wordt geboden een stuk lager.

Voor altijd op vakantie!

Solliciteer je op een vacature waarbij onbeperkt vakantiedagen worden geboden, ga er dan niet vanuit dat je voor altijd op vakantie kunt als je wordt aangenomen. Bij het opnemen van vakantie moet je wel rekening houden met de hoeveelheid werk die er ligt en met je collega’s. Het eerste jaar na invoering van deze regel werden 11 procent meer vakantiedagen opgenomen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!