Is uw organisatie al AVG-proof?

29 juli 2020

Elk bedrijf heeft er mee te maken: het verwerken van persoonsgegevens. Denk maar aan het opslaan van klantgegevens, het versturen van facturen en offertes, etc. De wereld wordt steeds digitaler en de bescherming van privegegevens wordt steeds belangrijker. Sinds mei 2018 geldt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze privacywet heeft als doel de privacyrechten te versterken van gebruikers van een dienst. Wanneer uw bedrijf niet aan de AVG voldoet riskeert u een miljoenenboete!

Hoogte van boete

De privacywetgeving geldt voor alle bedrijven die gegevens vastleggen van personen. Zorg dus dat u de zaken op orde heeft. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt in Nederland toezicht op naleving van de AVG. De boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4 procent van uw wereldwijde omzet.

Privacyrechten klant

Privacyrechten zijn met de AVG dus versterkt en uitgebreid. Uw klanten hebben meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen als het gaat om inzicht en de verwerking van hun gegevens. Zo kan een klant bijvoorbeeld inzage vragen in de data die een bedrijf heeft opgeslagen.

Gratis AVG-check

Heeft u alles al goed op orde? Of mist u nog zaken? Wij hebben een gratis AVG-check ontwikkeld. Met deze check komt u erachter of u over alle benodigde documenten beschikt. Indien dit niet het geval is kunt u deze tegen een scherp tarief bij ons opstellen. De documenten zijn geheel op maat voor uw organisatie en worden gecontroleerd door onze advocaat. Heeft u hulp nodig van een advocaat die gespecialiseerd is in het privacyrecht? Wij kunnen u altijd in contact brengen met één van onze ervaren privacy advocaten.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!