Laagopgeleide minder vaak op cursus

5 maart 2018

Het op peil houden van kennis en het ontwikkelen van je talenten zijn goede redenen om een cursus te volgen. Ruim de helft van alle Nederlandse werknemers doet zo af en toe een cursus. Opvallend is wel dat hoogopgeleiden ruim twee keer zo vaak gebruik maken van een cursus als laagopgeleiden.

Cijfers

54 procent van de Nederlandse werknemers volgt wel eens een cursus. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met dit percentage lopen wij in Europa behoorlijk op kop. Het betekent zelfs dat ruim twee derde van de werkenden met een hogere opleiding wel eens in de schoolbanken zit. Bij laagopgeleiden ligt dit toch even anders. Hierbij zijn maar drie op de tien werknemers wel eens in de schoolbanken te vinden. Dit zijn overigens vaker vrouwen dan mannen.

Carrièrekansen vergroten

De redenen waarom werknemers besluiten een opleiding te doen lopen uiteen. De meeste mensen willen hun prestaties in hun huidige werk verbeteren. Anderen willen het risico om hun baan te verliezen verkleinen of hebben de ambitie om een eigen bedrijf te gaan starten.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!