Wat wil de Nederlandse werknemer anno 2019?

8 januari 2019

Een betere werk/privé-balans, training en meer loon. Dat zijn de dingen die de Nederlandse werknemer momenteel het belangrijkst vindt. Daarnaast gaat een op de tien (11%) het komende jaar op zoek naar een nieuwe baan. Dit blijkt uit een onderzoek van pensioenuitvoerder BeFrank.

Cursus, training of opleiding

Onze eigen ontwikkeling blijken we erg belangrijk te vinden. Zo’n 30% van de mensen die mee deed aan het onderzoek wil in 2019 graag een cursus, training of opleiding gaan volgen. Twintigers zijn op dit gebied nog iets ambitieuzer. Bij hen is ruim 40 procent van plan om een training te gaan volgen en dan het liefst op kosten van de werkgever.

Werk/privé-balans

De balans tussen werk en privé is een ander belangrijk punt dat in onderzoeken steeds weer naar voren komt. Een kwart van de Nederlanders wil hier het komende jaar mee aan de slag gaan. Zo geeft 17% aan in 2019 minder over te werken. 18 % wil gezonder leven op het werk. Wat betreft de werk/privé-balans is er ook een verschuiving in de mening over werktijden. De helft van de mensen vindt 40 uur per week werken niet meer van deze tijd. En van standaard werkdagen van 9 tot 5 wil 57% helemaal niets weten.

Meer loon

Er zijn ook veel mensen die aangeven een hoger loon te willen. Het valt op dat dit voornamelijk mannen zijn. Zo’n 30% is van plan om hier actie op te ondernemen. Voor vrouwen geldt dit slechts voor 13%. Hetzelfde geldt voor het maken van promotie. 22% van de mannen is van plan om in 2019 een stapje hogerop te komen, tegenover 10% van de vrouwen.

 

 

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!