Werkgevers balen van hoog quarantaineverzuim

6 november 2020

Door het hoge aantal coronabestemmingen moeten ook steeds meer mensen in quarantaine. Heel begrijpelijk, maar wel heel lastig voor werkgevers. Werknemers die in quarantaine moeten, moeten wel gewoon worden doorbetaald. Dit terwijl er geen beroep kan worden gedaan op de verzuimverzekering.

Ziekmelden

Ben jij in contact geweest met iemand die corona heeft of heeft iemand in jouw gezin corona, dan moet je quarantaine. Je bent niet ziek, dus jouw baas kan jou niet ziekmelden. Dit zorgt ervoor dat de kosten die het feit dat jij thuiszit met zich meebrengt op niemand verhaald kunnen worden.

Corona-app

Door de komst van de corona-app is het aantal mensen dat in quarantaine gaat flink gestegen. Dit merken ook de werkgevers. “Als je pech hebt moet je je werknemers een paar keer missen, omdat ze meermaals meldingen krijgen via de corona-app”, vertelt werkgeversvereniging AWVN-jurist Jan Mathies. De aantallen lopen steeds verder op. “Dat wordt in toenemende mate een probleem, ook bijvoorbeeld in de industrie waar met ploegen gewerkt wordt”, zegt AWVN. “De werkdruk wordt dan verplaatst en dat begint te kraken.”

Vervanging

Natuurlijk is het voor werkgevers mogelijk om vervanging te regelen, maar ook dat brengt weer extra kosten met zich mee. Ook deze kosten moet de werkgever zelf ophoesten.

Compensatie

Werkgeversorganisatie AWVN zou graag zien dat werkgevers in dit soort gevallen een compensatie krijgen voor de extra kosten die zij moeten maken. Tot zover lijkt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hier niet in mee te gaan. Werknemers in quarantaine moeten gewoon worden doorbetaald en zijn er problemen, dan kan het betreffende bedrijf een beroep doen op de NOW-regeling.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!