Werkgevers eisen versoepeling ontslagrecht

3 april 2017

Werkgevers en vakbonden in de industrie willen voor de Pasen tot overeenstemming komen over de knelpunten op de arbeidsmarkt. Werkgevers eisen een versoepeling van het ontslagrecht. Lukt dit niet, dan worden de vakbonden buitenspel gezet en zullen de werkgevers rechtstreeks zaken gaan doen met de partijen aan de formatietafel.

Ontslagrecht versoepelen

De Wet Werk en Zekerheid van minister Asscher is de werkgevers een doorn in het oog. Zij willen een versoepeling van het ontslagrecht. Het huidige ontslagrecht is voor de werkgevers onnodig ingewikkeld. Hierdoor zijn werkgevers bang om mensen een vast contract aan te bieden. Het past niet bij de dynamiek van de industrie-sector. Ook de periode van loondoorbetaling bij ziekte moet korter worden.

Onderzoek, innovatie en onderwijs

Naast de verandering in het ontslagrecht willen de werkgevers in de industrie ook een investering van het nieuwe kabinet van één miljard euro voor onderzoek en innovatie. Een gedeelte moet worden besteed aan onderzoeksfaciliteiten. Een ander deel moet worden gebruik om oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals energietransitie. Daarnaast moet de overheid de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs verder uitbouwen om daarmee het tekort aan vakkrachten terug te dringen.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!