Weinig plek voor personeel met beperking

31 oktober 2017

Er zijn maar weinig bedrijven die plek willen vrijmaken voor personeel met een beperking. De helft van de Nederlandse bedrijven is komende twee jaar niet van plan om (extra) mensen met een gezondheidsbeperking in dienst te nemen. Elf procent van de bedrijven is dit wel van plan.

Verantwoordelijk

Twee derde van de bedrijven voelt zich verantwoordelijk voor het in dienst nemen van mensen met een beperking. Toch komt hier in de praktijk maar weinig van terecht. Het grote probleem met het in dienst nemen van mensen uit deze doelgroep, is het tekort aan geschikte functies. Een ander argument is het niet nodig hebben van personeel. Ook kampen bedrijven met te weinig mogelijkheden voor begeleiding en ondersteuning van deze nieuwe werknemers met een beperking.

Regelingen van de overheid

Een ander probleem is dat veel werkgevers niet bekend zijn met de regelingen van de overheid, die het in dienst nemen van iemand met een beperking juist aantrekkelijker kunnen maken. Je kunt dan denken aan loonkostensubsidie of een no-riskregeling bij ziekte.

Meer banen

De overheid heeft bepaald dat er tot 2026 125.000 banen voor gehandicapten moeten worden ingericht. 25.000 van deze banen zullen bij de overheid gecreëerd moeten worden. De overige 100.000 bij andere werkgevers.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!