Meer werknemers thuis met burn-out

18 september 2017

Het aantal werknemers dat zich ziek moet melden vanwege een burn-out neemt toe. Dit laat het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) weten op basis van landelijke cijfers.

Psychische beroepsziekten

In 2016 viel ruim 40 procent van alle ziekmeldingen op het werk in de categorie ‘psychische beroepsziekte’. In 2014 lag dit aandeel nog op 32 procent. En het aantal lijkt steeds verder toe te nemen. Dit constateert onderzoeker Henk van der Molen.

Oorzaak

Het uitvallen van werknemers met een burn-out komt meestal door een te hoge werkdruk. Dit is combinatie met een gebrek aan ondersteuning van collega’s en onvoldoende mogelijkheden om werk aan iemand anders over te dragen.

Mannen boven de 45

Vooral mannen (64 procent) en werknemers boven de 45 (ruim twee derde van de meldingen) zijn kwetsbaar en vallen relatief vaak uit door beroepsziekten. De branches die het meest met dit probleem te kampen hebben zijn de bouw, de transportsector, de financiële sector, industrie, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. In 70 procent van de gevallen leiden beroepsziekten tot tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!