Creativiteit stimuleren

20 augustus 2018

Creativiteit is vaak de motor van nieuwe innovatieve ideeën. Het is een energiestroom die je graag onder jouw medewerkers ziet. Volgens het World Economic Forum vinden werkgevers creativiteit steeds belangrijker en staat het in 2020 op de derde plaats van het verlanglijstje van werkgevers. Maar veel medewerkers werken op den duur redelijk op de automatische pilot. In dit artikel geven we wat tips om creativiteit op de werkvloer te blijven stimuleren.

Tijd en ruimte

Tijdsdruk heeft een negatief effect op onze creativiteit. Het is als werkgever dus van belang dat werknemers ook wel de tijd en ruimte hebben om creatief te zijn. Creatieve ideeën zijn soms ook niet op heel korte termijn geboren.

Inspiratie

Zorg dat werknemers geïnspireerd worden. Dit kan bijvoorbeeld door samen een creatieve workshop te volgen. Maar ook door van de werkvloer een inspirerende ruimte te maken. Je kunt hierbij denken aan kunst aan de muur, quotes te laten terugkomen en interessante boeken neer te leggen. Kunst en cultuur hebben een positief effect op onze creativiteit. Maar ook bijvoorbeeld muziek op de achtergrond kan al veel doen. Zorg voor een prettige werksfeer en omgeving.

Stimuleer een creatieve invulling van de vrije tijd

Hoe meer werknemers met kunst en cultuur in aanraking komen des te groter is het creatieve effect. Dit geldt dus ook voor de vrije tijd van werknemers. Hierin laden ze weer op.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!