Achterstand herkeuringen kost werkgevers geld

10 februari 2017

De achterstand die het UWV heeft op het gebied van herkeuringen van arbeidsongeschikten kost werkgevers honderden miljoenen. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau Aon Hewitt.

Herkeuringen

Ongeveer 150.000 arbeidsongeschikten hadden jaren geleden al een herkeuring moeten krijgen. Deze mensen zitten hier al die tijd al op te wachten. Ondertussen krijgen zij een uitkering. Deze uitkeringen kosten werkgevers jaarlijks minimaal 1,5 miljard euro. Dit terwijl uit eerder onderzoek van de overheid blijkt dat ongeveer zes op de tien arbeidsongeschikten na een herkeuring weer (deels) aan de slag kunnen.

Besparen

Dit betekent volgens het AON dat het wegwerken van deze achterstanden de werkgevers zo’n 870 miljoen euro zou kunnen besparen. Helaas schiet het bij het UWV allemaal niet erg op. Minister Asscher van Sociale Zaken beloofde een jaar geleden al de achterstanden bij het UWV zo snel mogelijk weg te werken, maar ondertussen gebeurt er weinig. Aon Hewitt roept werkgevers dan ook op om herkeuringen af te dwingen om op die manier een doorbraak te forceren.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!