Vergaderplekken in 2021

11 januari 2021

Vergaderen jullie nog veel op werk? Dit is op zich niet erg. Vergaderingen zijn vaak onmisbaar. Mits de vergaderingen wel effectief zijn. Er hangt vaak een negatief gevoel aan de termzijn vergadercultuur. Maar hiermee wordt vooral gedoeld op de vele onnodige werkoverleggen waar niet uit komt. Of een vergadering effectief is hangt af van vele factoren. Een van deze factoren is de ruimte. Een inspirerende ruimte kan bijdragen aan de effectiviteit van een vergadering!

Vergaderen in een inspirerende ruimte

Helaas kunnen we vanwege Covid momenteel niet met een team bijeenkomen voor een vergadering. Maar wie weet komt hier in de loop van 2021 verandering in. Het is goed om te weten dat er vele inspirerende ruimtes zijn die je kunt afhuren voor een vergadering. Een inspirerende ruimte en onbekende plek kan bijdragen aan de inzet van werknemers tijdens een vergadering. Het betekent niet dat je elke vergadering in zo’n ruimte moet doen. Het is wel het overwegen waard wanneer je een hele dag moet vergaderen of bijvoorbeeld voor de opstart van een nieuw project.

Van standaard vergaderzaal naar vergaderen op een schip

Iedereen kent het wel, de standaard witte vergaderzaal met een grote tafel in het midden, een zoemende beamer aan het plafond en felle verlichting. Waarom zou je daar niet wat mooiers van kunnen maken? Achmea startte hier jaren geleden al mee bij het gebouw in Tilburg. In het gebouw werden meerdere bijzondere vergaderlocaties ontworpen. Zo ontstaat er een kamer met een groene vloer, mooie verlichting en meerdere plekken om met een grote groep bijeen te zitten maar vervolgens ook in kleinere groepen. Meerdere kastelen bieden ook vergaderruimtes aan. En in Friesland gaan ze nog een stap verder, hier kan je duurzaam vergaderen op een omgebouwd schip. Dus en in een inspirerende omgeving, maar ook met oog op vooruitgang en milieu.

Duurzaam vergaderen

Het schip in Friesland is geheel duurzaam opgebouwd. Want in 2021 is oog voor het milieu ook belangrijk. Het schip heet dan ook: “De Vooruitgang”. Op dit schip spoelt het toilet met buitenwater, eet en drink je seizoensproducten en is de vloerverwarming een gesloten circuit. En dit zonder in te leveren op luxe. Want als je hier vergadert heb je het warm, zijn er voldoende oplaadpunten voor laptops en een goede wifiverbinding. Met deze vergaderrruimte willen ze werknemers inspireren om te vergaderen op een andere plek en tegelijkertijd eens na te denken over duurzaamheid binnen het eigen bedrijf. Laat je dus vooral inspireren door zulke plekken!

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!